طب سنتی| چند دستوالعمل کاربردی و تغذیه‌ای برای "درمان بی‌‌خوابی"

شناخت علت بروز اختلال در خواب باعث بهبود روند درمان این اختلال می‌‌شود؛ پرهیز از برخی رفتارها و عادات تغذیه‌‌ای و عمل کردن به برخی توصیه‌‌های طب سنتی می‌‌تواند به درمان اختلال بی‌‌خوابی کمک شایانی کند.
کد خبر: ۱۲۷۶۱۳۰
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ "اختلالات خواب" می‌‌تواند بر وضعیت سلامتی افراد تأثیرگذار باشد، دلایل ایجاد اختلال در خوابیدن ممکن است از فردی به فرد دیگر متغیر باشد اما یکی از دلایل ایجاد اختلال در خواب "استرس" است.
 
دلایل دیگر شامل درد مفاصل یا اندام‌‌های بدن، تکرر ادرار یا مشکلات تنفسی است؛ پیش از این در مطلبی به توصیه‌‌های تغذیه‌‌ای برای مقابله با استرس و اضطراب پرداختیم.
 
شناخت علت بی‌‌خوابی باعث بهبود روند درمان این اختلال می‌‌شود؛ در این مطلب به برخی نکات ساده برای درمان اختلالات خواب خواهیم پرداخت.
 
پرهیزها:
پرهیز از برخی رفتارها می‌‌تواند باعث رفع اختلال در خواب افراد شود.
خوابیدن در طی روز، قرار گرفتن در معرض صداهای بلند و زیاد، فعالیت‌‌های شدید جسمی و ذهنی، حضور مداوم و طولانی در فضای مجازی یا انجام دادن بازی‌‌های رایانه‌‌ای، عصبانیت و نگرانی، همگی از عوامل تأثیرگذار بر بروز اختلالات خواب هستند؛ پرهیز از موارد ذکر شده به بهبود کیفیت خواب افراد کمک می‌‌کند.
 
مصرف برخی مواد مانند چای، قهوه، شکلات، نوشیدنی‌‌های انرژی‌‌زا، غذاهای سنگین، سرخ شده، آماده و فریزری، آب یخ، ادویه‌‌های تند و محرک و حبوبات نفاخ نیز می‌‌تواند باعث بروز اختلال در خواب افراد شود و مصرف این دسته از مواد غذایی باید تا حد امکان در رژیم غذایی کاهش یابد.
 
توصیه‌‌ها:
 
- انجام ورزش هوازی به‌مدت حداقل 15 دقیقه در روز
- بوییدن عرق بیدمشک، گلاب، ریحان و نیلوفر؛ می‌‌توانید مقداری از این عرق‌‌ها را در ظرفی ریخته و در کنار تختخواب خود قرار دهید تا بوی آن به مشام شما برسد یا در هنگام خواب، مقداری گلاب را روی بالش خود اسپری کنید.
- استفاده نکردن از چراغ خواب و خوابیدن در اتاق کاملاً تاریک
- خوابیدن در رختخواب نرم و راحت
- ایجاد تعادل در دمای اتاق به طوری که هوای اتاق نه سرد و نه گرم باشد البته در فصول سرد سال توجه داشته باشید که دمای اتاق خود را بیش از حد گرم نکنید و سعی کنید دما در حدی باشد که نیاز به پوشیدن یک لباس گرم داشته باشید.
- سر، بالاتر از پاها قرار بگیرد و بهتر است سر در جای خنک‌‌تر و پاها در جای گرمتر قرار بگیرند.
خوراکی‌‌های توصیه شده برای درمان بی‌‌خوابی:
حریره بادام، مربای سیب، زرده تخم مرغ، مویز به میزان 20 تا 30 عدد روزانه، فالوده سیب با کمی گلاب، سوپ جو با اسفناج و شوید و گشنیز تازه و فرنی از خوراکی‌‌های کمک‌کننده به درمان اختلال بی‌‌خوابی هستند البته باید توجه داشت که رژیم غذایی هر فرد با توجه به خصوصیات فردی، سابقه بیماری‌‌ها و شرایط جسمانی او تعیین می‌‌شود و ممکن است برخی افراد دچار بیماری‌‌هایی باشند که مصرف موارد گفته شده برای آن‌‌ها با محدودیت‌‌هایی همراه باشد؛ در این صورت افراد باید نسبت به مراجعه به متخصص تغذیه یا طب سنتی اقدام کنند.
 
نوشیدنی‌‌های مفید:
 
مصرف روزانه یک لیوان مخلوط آب کاهو (یک سوم لیوان) و آب سیب (دوسوم لیوان) و یک قاشق مرباخوری آب‌لیموی تازه و مصرف شربت گلاب، شیر گردو و آب انار مخلوط شده با عسل و گلاب نیز می‌‌تواند در درمان اختلالات خواب مؤثر باشد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها